22 Eylül 2012 Cumartesi


Kadın Konseyi'nin yeni Başkanı Işılay Saygın oldu


Kadın Konseyi'nin yeni Başkanı Işılay Saygın oldu_resim
Türk Kadınlar Konseyi Derneği'nin yeni Genel Başkanı, Belediye Başkanlığı ve Devlet Bakanlığı döneminde de İzmir için önemli hizmetlerde bulunan Işılay Saygın oldu. Saygın, kadın hakları savunuculuğu yapan Türk Kadınlar Konseyi Derneği'nin genel başkanı olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi

Gülçin Karaegemen- Türk Kadınlar Konseyi Derneği'nin yeni Genel Başkanı, İzmir için önemli hizmetlerde bulunan Işılay Saygın oldu. Türkiye için yaptığı çalışmalarda önemli işlere imza atan ve birçok ödül alan Işılay Saygın görevi teslim aldı. Böylelikle İstanbul ve Ankara dışında İzmirli bir kadın, derneğin genel başkanı seçildi. Kültürpark Tenis Kulübü'nde gerçekleştirilen devir teslim töreninde görevi Prof.Dr. Sevinç Karol'dan alan Saygın, yaptığı konuşmada kadınların her anlamda daha çok görev üstlenmesi gerektiğini belirterek, genel başkan olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Saygın konuşmasına şöyle devam etti: "Kadın haklarının savunuculuğu yapan ve önemli görevler üstlenen böyle önemli bir dernekte Genel Başkan olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Devlet Bakanlığımda 100'e yakın kadın derneğiyle çalıştım. Türkiye genelinde sivil toplum kuruluşu olarak kadın derneklerinin çalışmalarını takdir ediyorum. Türkiye'nin hiçbir yerinde kadın faaliyetleri İzmir'de olduğu kadar ağır değil. Bana bakanlığım döneminde de destek oldular . Kadınlar lehine çıkan kanunları birlikte çıkardık. Nüfusun yarısını oluşturan kadınlardan bir tane müsteşar yok. Bir tane kadın valimiz var. Yapılanlar hep göstermelik. Kadınlar toplumun her kesiminde daha fazla yer almalı. Fransa'da hükümetin yarısı kadın. Onlar insan da biz insan değil miyiz?"

'Gençleri aramızda görmek istiyoruz

Gençleri de aralarında görmek istediklerini belirten Saygın, "Artık gençleri de aramıza almamız gerekiyor. Bu tür toplantılara her üyemiz bir genç kızımızı da getirirse geleceğe daha iyi yatırım yaparız. Yeni nesillere iyi bir gelecek bırakmak için gençleri aramıza katmak gerekir ve onları eğitmemiz gerekir. Çocukların ve gençlerin, özelikle de aile eğitimi çok önemli. Her derneğin eğitim çalışmalarına yönelmesi ve anne eğitimi konusunda çalışmalar yapması gerekir. Yumruğumuzu bir yere vurup, tek ses olmamız çok önemli" dedi. Konuşmaların ardından Işılay Saygın'a, İzmir Şube başkanı Süheyla Diker tarafından Türk Kadınlar Konseyi Derneği Genel Başkanlığı'nı simgeleyen şilt verildi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder