30 Aralık 2013 Pazartesi

KADINLAR SESLERİNİ İZMİR'DEN DUYURDU

Kadınlar Seslerini İzmirden Duyurdu

KADINLAR SESLERİNİ İZMİR'DEN DUYURDU

05.12.2013 17:57
Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 79’uncu yıldönümünde Konak Belediyesi, Uluslararası Kadınlar Derneği ve Türk Kadınlar Konseyi Derneği Söyleşi düzenledi. Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğ
- Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 79’uncu yıldönümünde Konak Belediyesi, Uluslararası Kadınlar Derneği ve Türk Kadınlar Konseyi Derneği Söyleşi düzenledi. Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe, kadınların oluşturduğu tüm sivil toplum kuruluşlarının üyeleri katıldı.
Kadınların haklarına sahip çıkması, özgüvenleri, bilgi ve yetenekleriyle haklarını aramaları için büyük bir adım oluşturan etkinlikte Devlet eski Bakanı, , Uluslararası Kadınlar Derneği ve Türk Kadınlar Konseyi Derneği Başkanı Işılay Saygın, haklarına sahip çıkan tüm kadınları kutladığını ifade ederek şöyle konuştu:
“Türkiye’de kadınlar tüm meslek alanlarında çok başarılı. Mimarlarda yüzde 38, avukatlarda 37, öğretim görevlileri ve profesörlerde yüzde 41kadınız ama karar alma mekanizmalarında yokuz. Genel müdür yok, müşteşar yok. Bir tane göstermelik vali, bir tane göstermelik bakan var. Yüzde 41 oranında kadınlar bileğinin hakkıyla çalışıp emek veriyorsa karar alma mekanizmalarında neden yok. Üstelik kadınların iş gücüne katılım oranı da yıldan yıla düşüyor. Biz artık hakkını arayan, sesi gür çıkan kadınlar istiyoruz.”
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof.Dr. Metin Feyzioğlu da Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde kadınların gurur gününü kutladı. Feyzioğlu, Türk siyasetine kadınların çağ atlatacağını vurgulayarak şunları söyledi:
“Bir yerde kadın seçilmiş idareci ya da temsilci varsa hemen kadınların sorunlarıyla ilgili bir alan bulunur ve ‘bununla uğraş’ denir. İyi de kadınların kafası kadın sorunları dışında bir şeye çalışmıyor mu sanıyorsunuz? Ama ne zaman ki kadınlar erkeklerin de çalıştığı alanlarda alın terlerinin hakkı olduğunu ortaya koyarak gelirler başarısını gösterecek işte o zaman biz adam oluruz. Kadınlar seçilmek için tuttuğunu koparan bir mücadele yürütürler ve erkeklere benzemek yerine kadın kimliğiyle seçilirse o zaman çağ atlarız. Siyaseti çağdaşlaştıracak olan, rakı sofrasından da tekkelerden de uzak tutacak olan kadındır. ”
Kadın dernekleri temsilcilerinin sorularını da yanıtlayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, İzmir’in farkının altını çizerek “Kadınların merkez üssü İzmir olsun” dedi.
İHA

Kaynak : http://www.haber3.com/kadinlar-seslerini-izmirden-duyurdu-haberi-2351156h.htm#ixzz2oxwIIzIl

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder