5 Aralık 2013 Perşembe

MANİSA DEFİLESİ İLGİYLE İZLENDİ

Manisa Bezi Defilesi İlgiyle İzlendi
Manisa'da Türk Kadınlar Konseyi öncülüğünde Manisa Bezi Dokuma Kursu'ndan çıkan ürünler düzenlenen defileyle sergilendi.
Manisa'da Türk Kadınlar Konseyi öncülüğünde Manisa Bezi Dokuma Kursu'ndan çıkan ürünler düzenlenen defileyle sergilendi.
TÜRK KADINLAR KONSEYİ ÖNCÜLÜĞÜNDE…
Manisa'da Türk Kadınlar Konseyi öncülüğünde 600 yıllık Manisa Bezi'nin yaşatılması için kurs düzenlendi. Kursun sonunda ortaya çıkan ürünler ise Manisa Sultan Kafe'de düzenlenen defileyle görücüye çıktı. Defileye, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, 1. Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Kültür ve Turizm Müdür Erdinç Karaköse, Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, Türk Kadınlar Konseyi Derneği Genel Başkanı Işılay Saygın, Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi Kurucu ve Onursal Başkanı Mübeccel Kafkaslı ve Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi üyeleri katıldı.
TKK GENEL BAŞKANI IŞILAY SAYGIN’DA KATILDI
Halk Eğitim Merkezi, Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ve Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi tarafından verilen Manisa Bezi Dokuma Kursu’nda eğitim gören 50 kursiyere belgeleri verildi. Manisa Bezi Dokuma Kursu’nda tasarlanmış ürünler arasında erkek ve kadın hac kıyafeti de görücüye çıktı. Defilede Manisa Bezi’nin üzerine işlenilmiş şehrin tarihi ve kültürel motiflerinin yer aldığı ürünler katılımcılar tarafından ilgi ile izlendi.
VALİ SAVAŞ KONUŞTU
Defile öncesi konuşma yapan Vali Savaş, “Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi'nin toplumun temeli olma dışında ülkemizin marka değerlerini ortaya çıkarmak geliştirmek ve bütün dünyaya ülkeyi tanıtma gibi bir misyonu var. Birazdan Manisa'nın mesiri gibi Manisa'nın geleneksel asırlardan bu yana sürüp gelen bezin de nasıl işlendiği ve kadınların kullanımına nasıl sunulduğu gibi bir takım örnekleri daha önceki ziyaretlerde görüp duygulanmıştım. Emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
TÜRK KADINLAR KONSETİ & DEVLER İŞBİRLİĞİ
Türk Kadınlar Konseyi’nin devlet ile iş birliği içerisinde bir sivil toplum örgütü olarak Türkiye'ye damgasını vuran bir dernek olduğunu belirten Türk Kadınlar Konseyi Derneği Genel Başkanı Işılay Saygın, “Bugün Türkiye'nin hiçbir ilinde bu kadar kaynaşma çalışma netice alan bir kurum hakikaten yok. Türk Kadınlar Konseyinin bütün üyelerini tebrik ediyorum 600 yıllık Manisa Bezini gündeme getirerek Manisa'nın mesiri gibi Manisa'nın ürünlerini bütün dünyaya tanıttıkları için. Yabancı konuklarımıza da sunduğumuz zaman onlarda bu ürünlere hayran oluyorlar. Geçenlerde İstanbul'daki defilede gerçekten muhteşemdi bugün bu güzel çalışmaların devamını diliyorum” dedi.
26 Kasım 2013 Salı 15:30
Manisa Güncel
26.11.2013 15:30 - [1564647]- İHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder