21 Temmuz 2012 Cumartesi

Bayanlar komşuda buluştu

Bayanlar komşuda buluştu

Bayanlar komşuda buluştu
 Yazı Boyutu
    
 Tarih : 09.03.2012 - 14:54:52 

Yunanistan Edirne Konsolosu Ekaterini Varvarigou'nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Alexanadrupolis (Dedeağaç)'a bir tur düzenledi.

Düzenlenen  tura;Lale Yardımcı, Güzin Ciravoğlu, Rüchan Zıpkınkurt, Müjgan Tatlı, Nurhan Okyay, Bilge Subaşı, Muradiye Dilber, Fulya Gazioğlu, Başak Balkan, Hilal Özkan, Birsen Kutlu, Aysun Sıragezen, Elmas Güler, Emel Sezer, Ferda Kaya, Meral Pehlivancık, Bulgaristan Edirne Başkonsolosu'nun eşi Tatiana Popova ile Gazeteci Sevcan Kalıpçinden ve Elif Davulcu katıldı.
         Konsolos Ekaterini Varvarigou ve Sandra Sarmas ve Edirneli kadınlar Dedeağaç Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Ziyarette Oda Yönetim Kurulu Başkanı Kourmpanian Vivian ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Makridis Statis ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ziyaretten sonra alış veriş yapan kadınlar Nea Makri'deki Ay-Yorgi tavernasında düzenlenen yemeğe katıldı. Kafilede Yönetim Kurulu Üyesi Müjgan Tatlı, Bilge Subaşı ve Muradiye Dilber'le birlikte yer alan Başkan Nurhan Okyay Türk Kadınlar Konseyi Derneği'nin amblemi ve nazar boncuklu ve ters lale motifi yer alan kitap ayraçlarından armağan etti. Konsolos Ekaterini Varvarigou da tura ilişkin, "Kadınlar Günü vesilesiyle toplandık. Böyle bir yolculuk yapmak istedik. İki Meriç yakasından bayanlar için bu gezi bir tanışma vesilesi oldu. Bu seyahat daha sonrası için Edirneli bayanlara bir davet olur. Bir vesile olur da yeniden karşı tarafı ziyaret ederler ve iki tarafın da daha yakından daha da yakınlaşmasına vesile olur. Ben dört aydır Edirne'de bulunuyorum. Ortak noktalarımız çok fazla. Bu ortak yanlarımızı keşfedip, daha ileriye doğru bir şeyler yapmamız gerekecek" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder