19 Temmuz 2012 Perşembe

Hediye paketi Türk Kadınlar Konseyi Başkanı Nurhan Okyay'dan


KIRKPINAR HAFTASININ YOĞUN ÇARŞAMBASI…



KIRKPINAR HAFTASININ YOĞUN ÇARŞAMBASI…

Bu yıl 651.cisi kutlanmakta olan Tarihi Kırkpınar Güreşleri ve Kültür etkinlikleri haftasının en yoğun geçen günü sanırım Çarşamba günü olmuştur.
Her yıl yapılan Yemek yarışması ile Etsif Fuarının açılışının yanı sıra Belediye Meclisinin yapmış olduğu olağan toplantı günün dolu dolu geçmesine neden olan etkinliklerdi.
Basından ve gönderilen iletilerden aldığım bilgilere göre Yemek yarışması yine Kervansaray bahçesinde ayni program içeriğinde yapılmış.
Tek değişikliğin ise Jüri üyelerinde olduğunu görebiliyoruz. Üç kategoride düzenlenen yarışmaya tatlılarda 41, etli yemeklerde 31, hamur işlerinde 52 kişi katılmış.
Tatlılarda 98 puan alan Nişan Kurabiyesi ile Nayide Loca ,Hamur İşlerinde 93 puan alan Cevizli Börek ile Filiz Karakaçan Etliler'de de 95 puan alan Lütfiye Yıldız birincilik elde eden yarışmacılar olmuşlar. Ödül olarak da her yıl olduğu gibi Edirne Belediyesi altın, Trakya Birlik kepçe, Trakya Un Sanayi gıda paketi, Kırkpınar Ağalarından Alper Yazoğlu'ndan hediye paketi Türk Kadınlar Konseyi Başkanı Nurhan Okyay'dan plaket takdim edilmiş.
Değişmeyen programlardan biri olan Yemek yarışmasının en olumsuz yönü olan yemeklerin üzerine konan kara sinekler ile mücadelede ne kadar başarılı olunduğu en merak ettiğim konu.
Çünkü her yıl bu insanı tiksindiren bu görüntüler ben en çok rahatsız eden durumdu.
Çarşamba günün en önemli konularından biri de Belediye Meclisinin yapmış olduğu Temmuz ayı olağan toplantısı olmalı.
Çünkü Başkan her toplantı öncesinde yaptığı konuşmalar ve seçtiği konular ile toplantı
gündeminden daha ses getiren açıklamalar yapıyor.
Bu toplantıda da aynisi gerçekleşmiş ve basında kendisi ile çıkan haberlere ateş püskürmüş.
Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce konuşan Sedefçi, bazı basın yayın organlarında belediye araçlarının özel kişilere hizmet verdikleri yönünde haberlerin olduğunu, araştırıp incelemeden yapılan bu tür haberlerin gerçekle bağdaşmadığını, yapılan hizmetlerin ücret karşılığında yapıldığını belirterek, isteyenin bu hizmetler nedeniyle alınan faturaları görebileceğini ifade etmiş.
Hizmet herkese ayni şekilde veriliyor ve ayrıcalık yapılmıyorsa söylenecek bir söz yok ama kimine analık kimine babalık yapılan davranış ve uygulamalar sergileniyorsa o zaman bunları hak ediyor demektir bana göre de.
Başkan son günlerin konusunu da bir kez daha gündeme getirerek sivrisinek mücadelesini anlatarak Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiyenin bundan iki yıl öncesine kadar sinekle mücadele konusunda anlaşma yaptıklarını ama iki yıldan bu yana böyle bir anlaşmanın yapılmadığını söylemiş ve Belediye olarak 16 personelimiz ve 5 aracımızla mücadele edildiğini vurgulayarak şunları söylemiş; “Bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla çok fazla yağış düştü. Biz ilaçlama ile sivrisinekleri öldürmüyoruz, sadece uyuşturuyoruz. Ocak ayından bu yana sinek mücadelemiz devam ediyor. Buna rağmen tek suçlu biz görünüyoruz. DSİ kanal temizliği yapmıyor, su taşkınları oluyor, yine suçlu biziz. Bundan önceki toplantıda yetkililere sordum; başka bölgelerde sınır ticareti yapılıyor da bizim bölgemizde neden yapılmıyor dedim. Hiç kimseden ses çıkmadı. Sorunlara ilgisiz kalınırsa çözüm olmaz. Onların derdi sadece Sedefçi. Bunda başarılı olamayacaklar”
Çarşamba gününün en önemli etkinliklerinden biri de Edirne ticaret Sanayi ve İş Fuarı törenle açılışıydı.Açılış törenine Edirne Milletvekili Recep Gürkan,Edirne Valisi Gökhan Sözer, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, T.Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen Genel Müdür Adnan Tekçe,Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Milli Eğitim Müdürü katılmış.
ETSİF’in açılışında konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Güler konuşmasında;
Sektör üreticilerimiz, yurt içi ve yurt dışından gelecek potansiyel müşterileri ile bir araya gelip, bu önemli ticari platformu en üst düzeyde değerlendirecektir demiş.
Aslında çok önemli ve olması gereken bir temenni.
Ama her yıl yapılan konuşmalarda dile getirilen başarının derecesi de tartışılır tabiiki.
Yatırım ve ticaret olanakları doğuran” diye sözlerini sürdüren Gülerin tüm temennilerinin gerçeğe dönüşmesi herkes gibi benimde en büyük dilek ve beklentim şüphesiz.
Şehrimizin ve bölgemizin ekonomik hayatına katkı sağladığı her zaman tartışma konusu olmuş Fuarın son yıllarda tartışmasız ve çekişmesiz bir şekilde açılıyor olması bir başarı olarak kabul ettiğim için emeği geçen herkesi kutluyorum.
Çünkü Belediye ile ETSO yöneticilerinin yıllarca yaşadıkları sçekişmeler sanırım bir çok Edirnelinin hafızalarında duruyordur.
Bu gün başlayan güreşlerin de hayırlı olmasını ve tüm pehlivanlarımıza başarılar getirmesini diliyorum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder