22 Ağustos 2012 Çarşamba

Türk Kadınlar Konseyi Manisa,


Türk Kadınlar Konseyi STV ekranlarındaydı

Manisa STV ekranlarındaydı
Samanyolu TV’de yayınlanan ‘İftar Zamanı’ ve ‘Gecenin Bereketi’ programları önceki gün canlı yayınını Manisa’dan yaptı. Sultan Camii bahçesinden 13 Ağustos Pazartesi günü 16.15 ile 18.15 saatleri arasında canlı yayınlanan ‘İftar Zamanı’ programında Turgay Başyayla’nın konuğu İlahiyatçı Yazar Gürol Akci oldu. Özellikle bayanların yoğun olarak katıldığı programda samimi bir ortamda Manisa’nın tanıtımı yapılırken Manisa’ya özgü ürünlere ve yemeklere yer verildi. 15.08.2012 / 10:38
Programda Merkez Efendi’yi canlandıran Dr. Fahrettin Er Mesir Macunu’nu anlattı. Temsili Hafsa Sultan ve nedimeleri ile şehzadelerin de yer aldığı programda Mesir karma töreni gerçekleştirildi ve konuklara Mesir Macunu saçıldı. Türk kadınlar Konseyi Başkanı Mübeccel Kafkaslı Manisa bezini, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ergün Türek de Manisa üzümünü anlattı. Kırkağaç’tan gelen kavunlar, zeytinler, zeytinyağları da dünyaya tanıtıldı. Özellikle bayanların yoğun ilgi gösterdiği programda Manisa’ya özgü yemekler ve lezzetler izleyici ile buluştu.
İftar Zamanı’ Programının ardından gece 02,00 ile 04,30 saatleri arasında ‘Gecenin Bereketi’ ekranlara geldi. Programa Manisa Vali Vekili Necmettin Yalınalp de katıldı. Sunuculuğunu yine Turgay Başyayla’nın yaptığı programda ayrıca İl Müftüsü Sinan Cihan ile İlahiyatçı Akademisyen İrfan Baldan yer aldı. Vali Vekili Necmettin Yalınalp Şehzadeler Şehri Manisa’nın tarihi, kültürel dokusu, turizmi, sanayisi, ulaşımı, tarımını anlatırken Mesir Macunu ve Manisa Tarzan’ı hakkında da izleyicilere geniş bilgiler verdi. İl Müftüsü Sinan Cihan ile İlahiyatçı Akademisyen İrfan Baldan Ramazan ayı ve hikmetleri konularında izleyiciye bilgiler sundu. Tasavvuf musikisinden eserlerin icra edildiği programa katılan izleyiciler özellikle çocukların okuduğu şiirler ve ilahilerle duygusal anlar yaşandı. Turgay Başyayla da özel röportajlar yaparak konukların duygu ve düşüncelerine de yer verdi.
Program sonunda Vali Vekili Necmettin Yalınalp, Manisa’da program yapmalarından duydukları memnuniyeti belirterek sunucu Turgay Başyayla’ya içinde Manisa’ya özgü ürünlerin yer aldığı hediye sepeti verdi. Gecenin Bereketi adlı program İl Müftüsü Sinan Cihan’ın yaptığı sahur duası ile sona erdi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder