25 Ağustos 2012 Cumartesi

YENİ ASIR // İZMİR, 12.06.2012


Işılay Saygın, 

TKKD'nin ilk İzmirli başkanı oldu

Türk Kadınlar Konseyi Derneği'nin yeni genel başkanlığına seçilen Işılay Saygın, bu göreve getirilen İzmirli ilk isim olarak tarihe geçti

Giriş tarihi : 12.06.2012 19.15 Güncelleme : 19.15   YAŞAM

KADİR KEMALOĞLU(HABER MERKEZİ)

Türk Kadınlar Konseyi Derneği'nin(TKKD) yeni genel başkanı, belediye başkanlığı ve devlet bakanlığı döneminde de İzmir için önemli hizmetlerde bulunan Işılay Saygın oldu. Türkiye için yaptığı özverili çalışmalar ile alkışlanan ve sayısız ödül sahibi olan Işılay Saygın'ın görevi devralmasıyla Ankara ve İstanbul dışında ilk kez İzmirli bir kadın da derneğin genel başkanı seçilmiş oldu. 

GENÇ KATILIM ÖNEMLİ

Kültürpark Tenis Kulübü'nde gerçekleştirilen devir teslim töreninde görevi, Prof. Dr. Sevinç Karol'dan devralan Saygın, yaptığı konuşmada kadın haklarının savunuculuğunda önemli görevler üstlenen böyle önemli bir derneğin genel başkanı olmaktan büyük mutluluk duyduğunu vurguladı. Kadınların her anlamda daha çok görev üstlenmesi gerektiğini söyleyen Saygın, "Devlet Bakanlığımda 100'e yakın kadın derneğiyle çalıştım. Türkiye genelinde sivil toplum kuruluşu olarak kadın derneklerinin çalışmalarını takdir ediyorum. Türkiye'nin hiçbir yerinde kadın faaliyetleri İzmir'de olduğu kadar ağır değil. Bana bakanlığım döneminde de destek oldular. Kadın lehine çıkan kanunları birlikte çıkardık. Nüfusun yarısını oluşturan kadınlardan bir tane müsteşar yok. Bir tane kadın valimiz var. Yapılanlar hep göstermelik. Kadınlar toplumun her kesiminde daha fazla yer almalı. Fransa'da hükümetin yarısı kadın. Onlar insan da biz insan değil miyiz" dedi. 
Gençlerin kadın oluşumlarına daha fazla katılması gerektiğine de dikkat çeken Saygın, "Artık gençleri de aramıza sokmak gerekiyor. Bu tür toplantılara üyelerimiz yanında bir genç kızımızı da getirirse geleceğe daha iyi yatırım yaparız. Yeni nesillere iyi bir gelecek bırakmak için gençleri aramıza katmak gerekir ve onları eğitmemiz gerekir. Çocukların ve gençlerin özelikle aile eğitimi çok önemli her derken eğitim çalışmalarına yönelmeli ve anne eğitimi konusunda çalışmalar yapması gerekir. Hepimiz yumruğumuzu bir yere vurup tek ses olmamız çok önemli" dedi. Konuşmaların ardından Işılay Saygın'a Türk Kadınlar Konseyi Derneği Genel Başkanlığını simgeleyen şilt İzmir Şube Başkanı Süheyla Diker tarafından verildi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder