4 Aralık 2012 Salı

Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi,


Gençlerin Sosyal Uyum Bozuklukları konulu panel düzenlendi

Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi, Türkiye’de faaliyet gösteren Kadın ve Gençlik Platformu Derneği ile işbirliği içerisinde bir panel düzenledi

21/11/2012
T.A.K.


Gençlerin Sosyal Uyum Bozuklukları konulu panel düzenlendi
Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi, Türkiye’de faaliyet gösteren Kadın ve Gençlik Platformu Derneği ile işbirliği içerisinde “Gençlerin Sosyal Uyum Bozuklukları” konulu bir panel düzenledi.
Panelde Dr Rasiha Kandulu, Prof Dr Nilgün Sarp ve Prof Dr Abdülkadir Çevik birer konuşma yaptı.
Paneli Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, Meclis Başkanı Hasan Bozer’in eşi Sonay Bozer ve Başbakan İrsen Küçük’ün eşi Gülün Küçük de izledi.
Panelin açılış konuşmasını yapan Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi Başkanı Dr. Latife Birgen, sosyal uyum bozukluğunun sadece gençleri değil aileleri de yakından ilgilendiren bir sorun olduğunu belirtti.
Kadın ve Gençlik Platformu Derneği Başkanı Profesör Doktor Rüveyde Akbay ise konuşmasında gençlere çağrıda bulunarak toplantılara katılmalarını ve problemlerini paylaşmalarını istedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi de ülkenin en önemli sorunlarından biri ile ilgili panel düzenledikleri için Kıbrıs Türk Kadınlar Konseyi ile Kadın ve Gençlik Platformu Derneği yetkililerini tebrik etti.
Bakanlık olarak gençlerin güvenli ve sağlıklı bir şekilde gelişimlerini sağlamak için çalışmalar yürüttüklerini belirten Ünverdi, bu konular ile ilgili birkaç merkez kurduklarını ifade etti.
Panelin konuşmacılarından Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Gençlik ve Ergen Psikiyatristi Dr Rasiha Kandulu dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu konusunda bir sunum yaptı.
Dr Kandulu’nun ardından söz alan Lefke Avrupa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof Dr Nilgün Sarp, Erkenlik dönem ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.
Panelde son olarak söz alan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof Dr Abdülkadir Çevik de “Gençlerin Sosyal Uyum Bozuklukları” konusunda bir konuşma yaptı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder