21 Aralık 2012 Cuma

Türk Kadınlar Konseyi - MANİSA


Türk Kadınına Seçme ve Seçilmne Hakkı Verilişinin 78. Yıl Dönümü


AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı İsmail Önal, kadınları siyasetin içinde görmek istediklerini söyledi.

Ak Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı İsmail Önal, kadınları siyasetin içinde görmek istediklerini söyledi.
Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 78. yıl dönümü nedeniyle Ak Parti Manisa İl Başkanlığı'nda kutlama etkinliği düzenlendi.
Etkinliğe, Ak Parti Manisa İl Başkan Yardımcıları İsmail Önal, Ataman Taydaş, il yönetim kurulu üyesi veManisa Belediyesi Meclis Üyesi Müzeyyen Yoğurtçu ile partililer katıldı.
Etkinliğin ardından AK Partili heyet, Türk Kadınlar Konseyi Derneği Manisa Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı'yı ziyaret etti.
Burada konuşan Önal, "Biz Ak Parti olarak kadınlarımızı hep yanımızda, yani siyasetin içerisinde görme arzusunda olan bir partiyiz. Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da bu konuya çok ısrar etmekte ve hassasiyet göstermektedir. Ancak kadınlarımız bu konuda yeterince atak davranmıyorlar. Kadınları siyasetin içinde görmek istiyoruz" diye konuştu.
Kafkaslı ise Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü bu hakkı dünyadaki kadınlardan önce kendilerine verdiği için rahmet ve minnetle andığını dile getirdi.
CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Fadime Özçakır da düzenlediği basın toplantısıyla 78 yıllık süreçte kadınların elde ettiği kazanımların daha da ileriye taşınması gerektiğini ifade etti.
Parlementodaki 550 milletvekilinden sadece 78'inin kadın olduğuna dikkati çeken Özçakır, "Kadınlar, anayasa ve yasalarla zorunlu kılınan özel önlemlerle desteklenip güçlendirilmedikçe sonuçlarda eşitlik sağlamıyor. Her alanda erkeklerle eşit haklara sahip olmak istiyoruz. Artık seçmek yetmiyor, seçilmek ve yönetmek istiyoruz" dedi.
Yayıncı: Ramazan Ercan - MANİSA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder