30 Nisan 2013 Salı

TKK // MANİSA

Manisa'da açılan kurslarla kadın istihdamı arttırılacak
Gündem Gazetesi, 26 Nisan 2013 Cuma, 15:28
Manisa’da kadınların daha kolay meslek sahibi olmasına katkı sağlamak amacıyla Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) İl Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Türk Kadınlar Konseyi Şubesi işbirliğiyle aynı anda üç kurs açıldı. Dokumacılık, seramik işçiliği ve kadın giyim dallarındaki kurslara 265 bin 680 lira kaynak veren İş-Kur, kursiyerlere de her fiili gün 20 lira cep harçlığı ödeyecek. Ayrıca kurs süresince iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primleri de ödenecek.
Yeni Mahmudiye köyünde "Kadın Giyim" kursu törenle açıldı. Törende konuşan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz kadın, el sanatı ve hediyelik eşyanın olmadığı yerde turizmin de olmayacağını söyledi. Manisa'nın yatırımlarla gelecekte ülkenin lokomotifi iller arasında yer alacağını belirten Daşöz,“Manisa'nın markalaşma yolculuğunda, hanımlarımızın çalışmaları hepimiz için mutluluk vericidir. Örgütlü hanımefendilerin daha verimli olduğunu biliyoruz. Dayanışma içinde bazen nakış, bazen resim, bazen de başka bir sanat dalında eserler sunmanız büyük önem taşıyor." dedi. AK Parti Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi de el ele verilerek imkanlar birleştirildiğinde ortaya güzel hizmetler çıktığını söyledi. Yeni Mahmudiye'nin yer aldığı üç kurs için toplam 265 bin lira ödenek ayrıldığını belirten İş-Kur İl Müdürü Yüksel Uçar ise amaçlarının, istihdamı arttırmak olduğunu vurguladı. Kurs süresinin 80 işgünü olduğunu belirten Uçar, Yeni Mahmudiye'deki kursa 23 kadının katılacağını bildirdi.
Açılışa eski bakanlardan Işılay Saygın, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, daire müdürleri, davetliler ve köylüler katıldı. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek kursun açılışı yapıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder