22 Ocak 2013 Salı

AYDIN ŞUBESİ’NE ZİYARET

ASENALARDAN TÜRK KADIN KONSEYİ AYDIN ŞUBESİ’NE ZİYARET
22.01.2013 11:13
AYDIN (İHA) - MHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Serap Cambazoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Türk Kadın Konseyi Aydın Şube Başkanı Tülay Aydın’ı etti.
Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Başkan Tülay Aydın dernek faaliyetleri ve amaçları hakkında bilgi verdi. Derneğin 62 üyesi olduğunu belirten Aydın, halen 20 öğrenciyi okuttuklarını ifade ederek, “Derneğimiz AB Kadınlar Konseyi'ne bağlı tek kadın kuruluşudur. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'na bağlıdır ve özellikle Aydın şubemiz, eğitim ve sağlık alanındaki çalışmalarıyla öne çıkmıştır. Haydi Kızlar Okula kampanyasını, Aydın il temsilciliği büyük bir başarıyla yürütmüştür. Birçok genç kızımızı okullu yapmıştır. 16 Ekim'de bu yıl ilk defa Türk Kadınlar Konseyi Derneği Genel Merkezi'nce Manisa'da konsey zirvesi düzenlendi. Bu gerçekten çok başarılı ve iyi bir çalışmaydı. Her yıl bir başka ilde yapılma kararı alındı” dedi.
Tülay Aydın, zirvede bu yıl için belirlenen ortak hedefler arasında Gıda Güvenliği, Kadına Yönelik Şiddet konusunda Gelincik Projesi adı altında genel merkez ve Ankara Barosu'nun ortaklaşa bir çalışması ile Hayatın Mucizesi Su, Yaşlı Dostu Türkiye, Kadınlar İçin Politika Geliştirme Merkezi (KAPOGEM) ve Twin (İkiz) projelerinin bulunduğunu söyledi. Kadına dair yapılacak çalışmalarda ortak hareket etmekten memnuniyet duyacaklarını ifade etti.
Aydın’da bir kadın hareketi başlattıklarını kaydeden MHP Kadın Kolları İl Başkanı Serap Cambazoğlu da, Aydın’da ticarette ya da sosyal faaliyetlerde kendi alanında öne çıkmış, kişi ve kuruluşları ziyaret ettiklerini söyledi. Kendisinin de Tülay Aydın’ın öğrencisi olduğunu anımsatan Cambazoğlu, “Tülay Hocam, öğretmenlik yıllarında Atatürk, vatan ve bayrak sevgisi ile öğrenciler yetiştirdi. Emeklilikten itibaren sosyal hayatta faydalı olmaya çalışan çok değerli bir insan. Dernek çalışmalarını ilgiyle takip ediyoruz ve ortak çalışma yapma fikrinden çok mutlu olduk. Kadınların bu tarz derneklerde görev almaları en büyük temennimiz. Kadınlar çevresindeki sosyolojik ve fiziksel olgulara karşı çok duyarlı hale geldi. Bilgi edinme kaynaklarını sürekli genişleten kadınlarımız, topluma yön veren en önemli kesim haline gelmeye başladı” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder