25 Ocak 2013 Cuma

Bezin patenti Konsey’de


Bezin patenti Konsey’de

Bezin patenti Konsey’de
Yoğun bir ziyaret trafiği yaşayan Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız dün de Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şubesi Başkanı MübeccelKafkaslı’yı ağırladı. 
Kafkaslı ziyareti sırasında Manisa Bezi’nin patentini aldıklarını ve artık Manisa Bezi’ni sadece Konsey’in satabileceğini belirtti.
18.01.2013 / 11:03
Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Manisa Barosu Başkanı  Zeynel Balkız’ı ziyaret ederek, Manisa Bezi’nden üretilen fular hediye etti. Kafkaslı, Manisa Bezi dokumasının artık sadece Türk Kadınlar Birliği Manisa Şubesi tarafından üretileceğini ifade ederek, “Patentini aldık. Başka birisi bizim adımıza satamaz. Satarsa hukuki yollara başvuracağız. 500 yıllık Manisa Bezini korumak için 5 yıldır yoğun bir şekilde mücadelemizi sürdürüyoruz. Kurslar açıyoruz. Herkesten de bu konuda destek bekliyoruz” dedi.

Başkan Kafkaslı’nın Manisa’da bir marka olduğunu vurgulayan Manisa Barosu Başkanı  Zeynel Balkız, akla gelen her çalışmada yer aldığını kaydederek, Manisa’nın kendisine çok şey borçlu olduğunu belirtti. Manisa’nın bütün güçlerini bir arada toplamak istediğine ifade eden Başkan Zeynel Balkız, “Manisa’nın menfaatleri noktasında hareket etmek istiyoruz. Kadın kuruluşlarımız var, ekonomik kuruluşlarımız var, ticari kuruluşlarımız var, sanayimiz var. Bunların hepsinin Manisa için birleşmesini gerektiğini düşünüyorum” dedi. Manisa’nın tarımda, sanayide ileri seviyede olmasına rağmen turizmde istediği yerde olamadığının altını çizen Başkan Balkız, “Bundan dolayı bütün güçler, Manisa’nın tanıtımı ve turizmde gelişmesi için gereken çalışmaları yapması gerekiyor” dedi.  Balkız, Manisa’dan Ankara’ya giderken Manisa Bezi, Mesir Macunu ürünlerini yüksek yargı mensuplarına hediye ederek onları tanıtmaya çalıştığını söyledi. Ancak bunların tanıtım için yetmediğini ifade ederek, “İstiyoruz ki Manisa sokaklarına oluk oluk turistler aksın, bir turizm bilinci oluşsun. Batı’da olduğu gibi sıra sıra otobüsler gelsin. Kendi kültürümüzü tanıtalım, esnaflarımızda bir bilinç oluşsun. Bu bakımdan Türk Kadınlar Konseyi’nin tanıtımını yürekten destekliyoruz. Bu konuda herkese büyük görevler düşüyor” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder